Eğirdir Gölü-Isparta

3 comments

Türkiye'nin en büyük 4.gölü Eğirdir Gölü...



Eğirdir Gölü'ne tepeden bakış
Isparta'nın en güzel yeri bana göre Eğirdir Gölü, şehir merkezinden yaklaşık 35 km sürüyor. Gölün kuzeyde kalan kısmı Hoyran olarak anılıyor,güney kısmı ise Eğirdir olarak anılıyor. Kıyı uzunluğu yaklaşık 150 kilometre,en derin yeri ise 15 metre..




Gölün etrafında bisiklet kiralayıp Yeşilada'yı bu bisikletlerle turlayıp,göl balığı yiyebilirsiniz ya da Altınkum Plajında göle girebilirsiniz. Yeşilada'da konaklamak için küçük butik oteller ya da pansiyonlar mevcut. Gecelik fiyatlar biraz tuzlu olsa da...
Burada konaklayıp Eğirdir'in gecesini de yaşayabilirsiniz. Özellikle kış aylarında göl kenarı oldukça soğuk oluyor,çantanızda mutlaka atkı,bere vb. bulundurmanızı tavsiye ederim.




Bence Eğirdir'e gitmek için en güzel mevsim sonbahar...





Gelmişken mutlaka Seyir Tepesi denen tepeye uğrayıp burdaki yörük çadırlarında bi çay içmenizi de şiddetle tavsiye ederim.Tepeden bakınca ucu bucağı gözükmeyen bir göl göreceksiniz...


Next PostSonraki Kayıt Previous PostÖnceki Kayıt Ana Sayfa

3 yorum:

Bilal dedi ki...

Öncelikle çektiğin fotoğraflar mükemmel. Blogunu ilgiyle takip ediyorum. En yakın zamanda Eğirdir'e gitmeyi planlıyorum. Sayende bir doğal güzellik daha görmüş olacağım. Teşekkürler, bir dahaki postunu bekliyoruz.

dugudi dedi ki...

Güzel bir yazı olmuş klavyenize sağlık :)

Unknown dedi ki...

Olumlu yorumlarınız için çok teşekkür ederim :)